Wednesday, July 9, 2014

Cum să configurați Google Analytics pentru un site în Joomla

10:28 PM Posted by Self-Discovery Journey , No comments
Google Analytics ne ajută la generarea de statistici și oferă informații despre: vizite, vizitatori, număr de pagini vizualizate, căutări web, canalele care au adus trafic spre site-ul nostru, conversii (goals) și multe altele. În plus, mai oferă și oferă heatmaps, on-site analytics, monitorizare în timp real a traficului și a timpului pe site.

Astfel, Google Analytics rămâne cea mai importantă sursă pentru a monitoriza vizitatorii care intră pe site-ul dvs., și mai ales acest serviciu este și gratuit. Poate unori, configurarea contului de Analytics pentru un website ni se pare complicat sau ne dă bătăi de cap. Din acest motiv, o să prezint în cele ce urmează, cum să implementați un cod de Analytics pentru un site făcut în Joomla.

În primul rând, trebuie să ne logăm în Google Analytics, apoi Admin și Create new account și completăm cu informațiile necesare: nume cont, nume website, website URL, domeniul de activitate și zona geografică. După ce ați completat toate câmpurile, click Get Tracking ID și veți obține un Tracking Code.
Google ne sfătuiește să inserăm acest fragment de cod, în toate paginile pe care dorim să le urmărim. În Joomla nu este necesar să facem acest lucru, o să folosim un plugin.
Astfel, configurat contul de Google Analytics, ne logăm la Administrator în site-ul Joomla. Mergem la tabul Help - Joomla! Extensions


și în bara de search tastăm, google analytics.

O să obținem mai multe rezultate, iar de aici vom alege: Asynchronous Google Analytics.
Click pe link, unde vom fi direcționați pe pagina de download, de unde descărcăm plugin-ul.
Odată ce acesta a fost descărcat, mergem la Extensions - Extension Manager - Upload Package File

și selectăm fișierul pe care tocmai l-am descărcat. Click apoi Upload & Install și trebuie să ne apară mesajul că plugin-ul a fost instalat cu succes.
Revenim la Extensions - Plugin Manager și căutăm extensia pe care tocmai am instalat-o. Click pe extensie. În partea dreaptă avem status, by default acesta este disable, click enable extension.

Selectăm apoi Options - Code Type-Asynchronous și introducem ID-ul Google Analytics (îl găsim în pagina de Home) și domeniul websiteului. Save & Close
Și...asta este tot!


Tuesday, July 8, 2014

Diferența dintre Converted Clicks si Conversions

5:33 AM Posted by Self-Discovery Journey No comments
Știți care este diferența între Converted Clicks și Conversions (1-per-click)? Dacă nu, haideți să aflăm împreună!
http://goo.gl/V8cmmi
Anul acesta, Google a făcut o modificare extrem de importantă asupra modului de raportare a rezultatelor în Google AdWords. Conversion (1-per-click) și (many-per-click) au fost inlocuite de indicatorii Converted Clicks și Conversions.

În urma acestor modificari, este foarte probabil să fi observat o descreștere a numărului de conversii, mai ales dacă gestionați campanii pentru un magazin online.

De ce a scăzut numărul de conversii? În primul rând trebuie să înțelegem cum ne ajută acești indicaotri noi în măsurarea performanețelor campaniilor noastre.

Converted Clicks reprezintă clienți unici sau de câte ori o singură persoană a efectuat o conversie pe site (a plasat o comandă, a completat un formular, s-a înscris la un newsletter etc.). Acest indicator este foarte util atunci când doriți să măsurați câți clienți/prospecți unici au generat campaniile.

Conversions reprezintă numărul total de conversii sau numărul total de vânzări/cereri de ofertă pe care le-au generat campaniile, indiferent de câte persoane au făcut o acțiunea pe site.